Scroll Top

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering die de schade dekt die je kan oplopen als je op reis of op vakantie gaat. Reisverzekeringen vallen onder schadeverzekeringen en keren dus pas daadwerkelijk uit op het moment dat dat nodig is. Zakenreizen vallen trouwens niet onder de Reisverzekering omdat dit alleen geldt voor huishoudens, en als je op zakenreis bent doe je dat bedrijfsmatig. Reisverzekeringen moet je beschouwen als extra dekking op de andere verzekeringen voor het geval dit niet gedekt is bij bijvoorbeeld de zorgverzekering, inboedelverzekering en natuurlijk de autoverzekering.

Soorten reisverzekeringen

Er zijn een aantal soorten reisverzekeringen, namelijk doorlopende reisverzekering (zonder eindtijd, hele jaar geldig) aflopende reisverzekering ( met eindtijd, voor 1, 2 of 3 weken bijvoorbeeld) en de annuleringsverzekering. De doorlopende reisverzekering bestaat standaard uit een aantal dekkingen zoals: medische kosten, buitengewone uitgaven, onvoorziene uitgaven, ongevallen, verloren/vermiste bagage, vervangend verblijf, vervangend vervoer en bijvoorbeeld hulp bij autopech. De Doorlopende Reisverzekering is voordelig als je meerdere keren per jaar op vakantie of op reis gaat of als je een verblijf van langer dan 3 weken hebt.

Als je bij elkaar optelt hoe vaak je op reis gaat is dat al snel het geval. Een weekendje Disneyland Parijs, een weekje naar de Thermen in Limburg, even naar Belgiƫ voor een overnachting, dan met de Pasen een midweek Center Parcs en dan nog de grote vakantie of zomervakantie. Tel het bij elkaar op en je weet het antwoord al: doorlopende reisverzekering is gunstig voor jou.

Behalve het feit dan de meeste mensen vaker op vakantie of op reis gaan dan ze denken scheelt het in rompslomp van elke keer een kortlopende reisverzekering regelen. Het hele jaar door op vakantie kunnen gaan in binnen- en buitenland, zonder weer een nieuwe reisverzekering voor 1 week te regelen is veel praktischer, bovendien maakt het voor de prijs niet uit.

Onafhankelijk reisverzekeringen vergelijken kun je hier regelen.