Scroll Top

Uitvaartverzekering

Vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken

Wilt u een uitvaartverzekering vergelijken? Bedenk van te voren goed wat voor soort uitvaartverzekering u wilt afsluiten. Wilt u simpelweg een bedrag ontvangen die de kosten van de uitvaart dekt of hebt u liever dat de verzekeringsmaatschappij uw hele uitvaart regelt en daarmee een hoop moeite uit handen neemt van uw nabestaanden die toch al in een moeilijke periode zitten.

Er zijn verschillende mogelijkheden om er achter te komen welke uitvaartverzekering het beste bij u past. U moet dan een test doen op internet en dan kunt u uw wensen duidelijk krijgen en dan krijgt u een overzicht welke aanbieders er bij u kunnen passen. U kunt dan naar de inhoud van het pakket kijken en de premies bekijken. Aan de hand daarvan kunt u de uitvaartverzekeringen ook met elkaar vergelijken, dit doet u niet alleen door naar de prijzen te kijken maar u neemt ook de inhoud van het pakket en de algemene voorwaarden hierin mee.

Als u dit heeft gedaan dan is het zinvol om te bekijken welke uitvaartverzekering het beste bij u past. Deze kunt u dan afsluiten, dit kan online of u vraagt de papieren op via de
website van de aanbieder en dan kunt u alsnog voor de uitvaartverzekering kiezen.

Vergelijk de verschillende uitvaartverzekeringen

Als u tenslotte een uitvaartverzekering heeft gevonden die bij u past, dan kunt u de aanbieders hiervan eens met elkaar gaan vergelijken. Vaak zit er namelijk nog wel een verschil in de premie die u betaald voor uw uitvaartverzekering. En als u dan toch de keuze heeft tussen uitvaartverzekeringen die gelijk zijn qua inhoud dan kiest u natuurlijk voor de goedkoopste premie.

Waarom moet ik verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken?

Als u een uitvaartverzekering besluit te nemen dan doet u er verstandig aan om niet meteen de eerste de beste af te sluiten. Dit voorkomt dat u straks zit opgezadeld met een pakket dat eigenlijk niet voldoet aan uw persoonlijke wensen of met een premie die eigenlijk veel te hoog is. Als u daarentegen voor het afsluiten van een uitvaartverzekering even rondkijkt dan zult u zien dat er veel verschillende vormen zijn en dat het prijsverschil in premie ook nog wel eens kan verschillen.

Gemakkelijk vergelijken van premies en voorwaarden

Op internet kunt u op uw gemak eens rustig rondkijken naar de verschillende uitvaartverzekeringen en wat ze nu eigenlijk precies aanbieden. Als u dat doet komt u uiteindelijk bij een uitvaartverzekering uit die perfect aansluit bij uw persoonlijke wensen. Als je daarna ook de aanbieders met elkaar gaan vergelijken ziet u wellicht dat er inderdaad prijsverschillen zijn te bespeuren. Hierdoor kunt u al snel een hoop besparen, aangezien het toch om een lange levensloop gaat en dus veel premie zult gaan betalen.

Waarom een uitvaartverzekering vergelijken?

Een uitvaartverzekering is een verzekering waarmee u uw nabestaanden behoed van lasten ten tijden van uw eigen uitvaart. Mocht u, onverwacht of verwacht, komen te overlijden dan komen hier een hoop kosten bij kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten van de uitvaart. Zonder uitvaartverzekering zadelt u dus in principe uw nabestaanden op met een hoop kosten. Dit is iets wat u liever niet wilt en daarom is het vaak verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Zelf de uitvaart regelen of uitbesteden?

U kunt de uitvaart zelf regelen, maar u kunt deze ook uitbesteden, welke keuze maakt u? Het kan zijn dat u de uitvaart wilt laten regelen door de verzekeraar. Dan hebben uw nabestaanden er geen omkijken naar. Maar u kunt ook een uitkering in geld kiezen en dan kunnen uw nabestaanden rekening houden met uw wensen en op deze manier de uitvaart regelen.
Maar vaak worden de kosten dan wel wat hoger dan er is uitgekeerd en de kosten die dan extra worden gemaakt moeten de nabestaanden bijbetalen.

Is een uitvaartverzekering echt nodig?

U vraagt het zich misschien af, moet u echt een uitvaartverzekering kiezen of is dat maar een verzekering waar u per maand aan moet betalen en waar u niets van terug krijgt? Het advies is dat u snel voor een uitvaartverzekering kiest, u heeft hier namelijk alleen maar voordelen mee.

Stel dat u komt te overlijden, wilt u dan dat anderen voor u alles kunnen regelen of moeten zij dan opdraaien voor de kosten? Natuurlijk wilt u niet dat anderen alles voor u moeten betalen en daarom wilt u nu een maandelijks bedrag uitgeven aan de uitvaartverzekering. Dit zorgt er voor dat u bepaalde aspecten verzekerd hebt voor uw uitvaart. Er kan een standaard pakket worden gekozen waarbij alles door de maatschappij geregeld wordt, maar u kunt er ook voor kiezen om de maatschappij geld uit te laten keren zodat de nabestaanden zelf alles kunnen regelen.

Top 3
Uitvaartverzekering
Een overzicht van de 3 meest bekende uitvaartverzekeraars
Dela

Al meer dan 80 jaar specialist in verzekeringen en uitvaartverzorging.

Monuta

Monuta is als uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar de steun bij ieder afscheid.

Yarden

Yarden maakt uitvaartverzorging betaalbaar en bereikbaar voor iedereen.

Uitvaartverzekering vergelijken
Vergelijk alle uitvaartverzekeraars
Gratis en vrijblijvend een reisverzekering vergelijken. Vergelijk direct alle premies en ontdek de beste reisverzekering die bij je past. 
Dela
€9,74
Per Maand

Premie berekening voor een 30 jarige

Altijd aan te passen aan je wensen

Al meer dan 3 miljoen leden en daarmee de grootste uitvaartverzekeraar.

Verzekerd bedrag: € 9000,-

Vrij te besteden:  3.000

Betaalduur: Tot aan overlijden

Monuta
€12,00
Per Maand

Premie berekening voor een 30 jarige

Alle zorg wordt voor u uit handen genomen door Monuta.

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Verzekerd bedrag: € 9000,-

Vrij te besteden: 7.000

Betaalduur: Tot aan overlijden

Ardanta
€15,70
Per Maand

Premie berekening voor een 30 jarige

Yarden regelt alles wat nabestaanden graag willen

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Verzekerd bedrag: € 7500,-

Vrij te besteden:  Elke verdeling is mogelijk, uw premie blijft gelijk

Betaalduur: Tot 80 jaar

Uitvaartkosten vergelijken
Vergelijk alle kosten voor een uitvaart