Scroll Top

Wat is een opstalverzekering ?

Een opstalverzekering is een verzekering die Uw huis beschermt tegen financiële schade als gevolg van een schade. De opstalverzekeringen valt onder de schadeverzekeringen. Wanneer U een huis koopt met een hypotheek van een bank verplicht deze bank U uw huis te verzekeren door middel van de opstalverzekering.

Immers als het huis afbrand of door andere oorzaak beschadigd raakt is het onderpand van de hypotheek (het huis) aanzienlijk minder waard en komt daarmee de hypotheek ook in gevaar en daarmee de bank zelf. Uiteraard hoeft U geen opstalverzekering te nemen als U een huis huurt, dan is dit bezit al afgedekt door de woningbouwstichting of door de verhuurder in kwestie.

Een opstalverzekering verzekerd niet alleen de woning zelf maar ook alles wat bij de woning hoort zoals garage, schuur of schuren, het sanitair in de woning, parket, tegels, de inbouwkeuken met apparatuur, cv-ketel en complete verwarming stelsel inclusief de vloerverwarming. In principe alles wat aan het huis vastzit en wat niet makkelijk verschoven kan worden.

Met de opstalverzekering worden een aantal schades altijd vergoed zoals: inbraak, blikseminslag, brandschade, waterschade, stormschade, vandalismeschade en ook schade door diefstal. De diefstal zelf valt dan weer onder de inboedelverzekering natuurlijk.

Het standaardpakket van de opstalverzekering zal niet altijd voldoende dekkend gevonden worden, maar er zijn ook uitgebreidere pakketten. Daarmee bent U dan extra verzekerd tegen bepaalde zaken die op het eerste gezicht niet zo vanzelfsprekend zijn. Zoals schroei schade- als u een open haard heeft gebeurt het wel eens dat de open haard vonkt, als dat dan op een mooi tapijt valt heeft u schroei schade of erger- smeltschade – dat is als door welke oorzaak dan ook leidingen op een bepaald punt te warm worden en dus kunnen door smelten- en ook kosten om oorzaken van schade op te sporen vallen onder de uitgebreidere verzekering.

Om een oorzaak van bijvoorbeeld waterschade te onderzoeken of te zoeken moeten er soms muren opengemaakt worden, vloeren opengelegd, maar daarna als de oorzaak gevonden is, ook weer netjes hersteld en afgewerkt. En dan is er nog de extra uitgebreide dekking, hiermee bent u werkelijk tegen alles optimaal beschermd.

Wilt u opstalverzekeringen vergelijken ga dan naar deze pagina!