Scroll Top

Autoverzekering

Vergelijken

Autoverzekering vergelijken

vergelijken autoverzekeringVergelijk een autoverzekering via Verzekeringvergelijken123.nl. U kunt een autoverzekering vergelijken door bij verschillende verzekeraars op zoek te gaan naar de mogelijkheid om een dekking voor uw auto af te sluiten. Het is daarbij uiteraard van belang om een eerlijke vergelijking te maken, door verschillende soorten verzekeringen niet onderling te vergelijken. U kunt een autoverzekering vergelijken wanneer de beide verzekeraars een WA autoverzekering aanbieden, spreken van een WA+ dekking (Beperkt Casco) of een Allrisk dekking (Volledig Casco). Op die manier zorgt u ervoor dat u geen appels met peren gaat vergelijken en uiteindelijk uitkomt bij de optie die voor u het meest aantrekkelijk is.

Goedkope autoverzekering

De meest aantrekkelijke verzekering zal over het algemeen de goedkoopste autoverzekering zijn, aangezien u op die manier zoveel mogelijk geld over kunt houden voor andere leuke dingen. Kies bij voorkeur voor een WA autoverzekering, aangezien dat de minst uitgebreide polis is. U betaalt er op die manier relatief weinig voor. Aan de andere kant kunt u in het geval van een nieuwe of een jonge gebruikte auto vaak beter op zoek gaan naar een Beperkt Casco of zelfs een Volledig Casco autoverzekering. Vergelijk in dat geval de verschillende premies, om uit de komen bij de goedkoopste autoverzekering die er beschikbaar is.

Autoverzekering berekenen

Uiteraard kunt u de autoverzekering berekenen, bijvoorbeeld om vooraf te berekenen wat het u ongeveer zal gaan kosten wanneer u besluit een bepaalde dekking af te sluiten. Bereken de kosten van onder andere de Beperkt Casco dekking, maar daarnaast ook die van de Allrisk dekking of alleen de dekking tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Op die manier krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en door dit bij verschillende verzekeraars te doen komt u al snel uit bij de meest voordelige optie. Een autoverzekering berekenen is wat dat betreft zeer interessant, al was het maar om in ieder geval geen voordeel te laten liggen.

Afsluiten van een autoverzekering is zeer eenvoudig

Een online autoverzekering afsluiten is relatief goedkoop en bovendien zeer eenvoudig. Het is in principe voldoende om een autoverzekering online op te zoeken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een van de online vergelijkingen. Vervolgens zorgt u ervoor dat u de polissen kiest die het best aansluiten bij uw wensen. U kunt dan uw autoverzekering afsluiten, door alleen maar aan te geven wat uw kenteken is, of aan te geven welk model u rijdt. De verzekeraar zal op basis van het model of het kenteken al direct aangeven wat de autoverzekering u zal gaan kosten, waardoor u precies weet waar u aan toe bent.

Uw auto online verzekeren is daarnaast erg eenvoudig vanwege het feit dat u de verschillende aanvullende dekkingen gemakkelijk kunt selecteren. Het is natuurlijk niet verplicht om de aanvullende onderdelen als de inzittendenverzekering of de rechtsbijstandsdekking af te sluiten, maar dit zorgt wel voor een uitgebreide polis. Bovendien valt de auto verzekering online eenvoudig samen te stellen en zorgt u er op die manier voor dat u in ieder geval op een goede manier verzekerd bent. De online auto verzekering is daarbij bovendien heel eenvoudig, waardoor u het ook wat betreft de kosten niet hoeft te laten.

Autoverzekering met WA dekking

schade auto verzekerenEen autoverzekering afsluiten met WA-dekking is zeer eenvoudig en zorgt ervoor dat u verzekerd bent tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering is in Nederland verplicht voor iedereen die met zijn of haar auto de openbare weg op wil, waardoor het zeer verstandig is om deze verzekering tijdig af te sluiten. Indien u kiest voor een online autoverzekering bent u er in geval zeker van dat het vlot geregeld is en u zo snel mogelijk de weg op kunt.

De WA-autoverzekering is de goedkoopste autoverzekering, aangezien de dekking ook het minst uitgebreid is. U bent niet verzekerd voor schade aan uw eigen auto, maar alleen tegen de schade die u met uw auto toebrengt aan de auto’s van anderen, of anderen zelf. Deze goedkope autoverzekering wordt over het algemeen vooral afgesloten voor auto’s die al wat ouder zijn, of op een andere manier een wat lagere waarde kennen. Zodra uw auto zo’n 8 tot 10 jaar oud is, doet u er verstandig aan om de WA-autoverzekering voor uw vierwieler af te sluiten.

Auto verzekeren met beperkt casco | WA+

U kunt er daarnaast voor kiezen om een autoverzekering met een beperkt casco dekking af te sluiten. Indien u besluit deze goedkope auto verzekering af te sluiten zorgt u uiteraard voor de eerder genoemde WA-dekking, maar wordt deze een stuk verder uitgebreid. Zo bent u ook verzekerd voor schade die buiten uw schuld om aan uw auto ontstaat. U kunt bijvoorbeeld denken aan de schade die ontstaat als het gevolg van een flinke regenbui, of wellicht hagel die ontstaat. De schade aan uw auto kan dan flink oplopen, waardoor het verstandig is om uw auto goed verzekerd te hebben.

De autoverzekeringen met een beperkt casco dekking zijn vooral goed geschikt voor alle auto’s die ongeveer 4 tot 8 jaar oud zijn. Tijdens die leeftijd is de waarde nog te hoog om alleen een WA- dekking af te sluiten, terwijl de kosten van de Allrisk dekking aan de andere kant te hoog zijn. U kunt uw autoverzekering online afsluiten, bijvoorbeeld om ook direct de premieverschillen tussen de verschillende soorten autoverzekeringen te bekijken. Bovendien kunt u online de autoverzekering afsluiten om er zeker van te zijn dat de gegevens zo snel mogelijk verwerkt worden, waardoor u met de tweedehands auto de weg op kunt.

Allrisk autoverzekering

Ten derde kunt u uw autoverzekering afsluiten wanneer u op zoek bent naar een Allrisk autoverzekering, de meest uitgebreide dekking die we kennen in Nederland. Het grote voordeel van deze dekking is dat in principe alle schade aan uw auto gedekt is, ook wanneer u deze zelf aanbrengt. Het afsluiten van de autoverzekering is eenvoudig, net als het afhandelen van de schade op het moment dat er een keer wat aan de hand is. Uiteraard is het daarbij alleen van belang dat u de schade niet expres veroorzaakt heeft, aangezien de verzekeraar er dan voor kan kiezen om niets uit te keren.

Het is doorgaans niet de meest voordelige autoverzekering, maar is dan ook vooral geschikt voor auto’s tot een leeftijd van 4 jaar, waardoor het gaat om de auto’s met de hoogste waarde.

Goedkoopste autoverzekering op de lange termijn

Het is uiteindelijk natuurlijk vooral van belang om de goedkoopste autoverzekeringen voor op de lange termijn te vinden. Gaat u autoverzekeringen vergelijken, let er dan dus vooral op dat de voorwaarden passen bij uw voorkeuren. Op het moment dat u een goedkope autoverzekering afsluit, die qua voorwaarden niet goed bij u past, krijgt u daar op den duur last van. Zodra er dan een keer wat aan de hand is zal er namelijk niet worden uitgekeerd.
Wilt u een online autoverzekering afsluiten, zorg er dan dus vooral voor dat u de voorwaarden goed kent, onder andere met betrekking tot het eigen risico en de maximaal uit te keren bedragen.

Kies een autoverzekering uit die ervoor zorgt dat u goed verzekerd bent, terwijl u aan de andere kant een scherpe premie betaalt. U kunt het best een goedkoop autoverzekering afsluiten op basis van de voorwaarden. Selecteer alle autoverzekeringen die qua voorwaarden aan uw wensen voldoen. U kunt vervolgens de autoverzekering online afsluiten die qua premie het meest scherp is, aangezien u er dan zeker van bent dat deze op zowel de korte als de lange termijn het meest voordelig is.

Autoverzekeringen en verplichtingen

Op het gebied van autoverzekeringen is er sprake van enkele verplichtingen, waardoor het van belang is om daar goed van op de hoogte te zijn. Zo dient u er in ieder geval voor te zorgen dat u een WA-dekking heeft, op het moment dat u de openbare weg op wilt met uw auto. Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat de autoverzekering geschorst of opgezegd wordt indien u geen gebruik meer maakt van de auto, aangezien u niet zomaar mag stoppen met betalen. De verplichtingen op het gebied van autoverzekeringen maken het van belang om goed op te letten bij het afsluiten hiervan.

Autoverzekering opzeggen

Wilt u de verzekering van de auto opzeggen? Of wil je je autoverzekering oversluiten? Ook dan is het van belang om goed op te letten, aangezien daar vaak een bepaalde procedure voor bestaat, eventueel in combinatie met een opzegtermijn. Steeds meer autoverzekeraars kiezen ervoor om de polis dagelijks opzegbaar aan te bieden, maar dit is nog niet altijd het geval. Neem contact op met uw verzekeraar, bijvoorbeeld door op de website te kijken. Volg de procedure die er beschreven staat. Indien u er niets over kunt vinden kunt u de verzekering van de auto opzeggen door een officiële brief te schrijven, met daarin uiteraard de gegevens van uw verzekering.

Top 3
Autoverzekeraars
Een overzicht van de 3 meest bekende autoverzekeraars
United Consumers

Vergelijk 100 autoverzekeraars binnen 1 minuut en ontdek wat je kunt besparen.

Unive autoverzekering

Met de autoverzekering van Univé heeft u uitstekende service.

Inshared autoverzekering

Een goedkope autoverzekering van InShared is goed voor u zelf, maar ook voor uw portemonnee.

Autoverzekering vergelijken
Vergelijk alle autoverzekeraars
Gratis en vrijblijvend een autoverzekering vergelijken. Vergelijk direct alle premies en ontdek de beste autoverzekering die bij je past.