Scroll Top

Verzekeringen koophuis

Als u een koophuis hebt dan moet u zich beschermen tegen bepaalde risico’s. Waarschijnlijk hebt u een hypotheek op uw woning waardoor een opstalverzekering verplicht is gesteld door de hypotheekverstrekker. Als u een vrouw en kinderen hebt dan is een overlijdensrisicoverzekering geen verkeerd idee voor het geval u vroegtijdig overlijdt. Stel dat u brand krijgt dan kunt u alles kwijt raken wat in het huis staat. Met een inboedelverzekering bent u daar voor verzekerd.

Opstalverzekering

Als u een hypotheek hebt afgesloten voor de koopwoning dan bent u doorgaans verplicht om een verzekering af te sluiten voor de woning. De opstalverzekering dekt alle schade aan het huis door bijvoorbeeld brand of storm. U bent met de opstalverzekering meestal verzekerd tot het bedrag van de herbouwwaarde. Dit is de waarde van de woning om deze na het voorval weer in de oude staat te brengen. De herbouwwaarde wordt normaliter geschat op 75% van de waarde van de woning maar kan verschillen naar regio, bouwsoort en andere factoren.

>>>>Opstalverzekeraars vergelijken? Vergelijk hier alle premies>>>>

Inboedelverzekering

De opstalverzekering vergoed de waarde aan het huis maar niet schade in de woning. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt dan kunt u uw gehele inboedel in rook zien opgaan. U kunt uw inboedel verzekeren tegen deze risico’s. De premie hangt af van het bedrag waarvoor u uw inboedel wilt verzekeren.

>>>>Inboedelverzekeraars vergelijken? Vergelijk hier alle premies>>>>

Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering kunt een zekerheid inbouwen waarmee de hypotheek kan worden afgelost als u of uw partner komt te overlijden. Met de overlijdensrisicoverzekering kan een gedeelte van de hypotheek worden afgelost of in het geheel. U kunt de verzekering op beide levens zetten maar dat hoeft niet. Als er maar een persoon is die voor het inkomen zorgt dan hoeft alleen het leven van deze persoon verzekerd te worden. De premie hangt af van de leeftijd van de verzekerde en het verzekerd bedrag.