Scroll Top

Vergelijk cosmetisch artsen en klinieken op Injectablesbooking.nl

doctor-1149149_1920

De opkomst van cosmetische klinieken en cosmetisch artsen is niet te stuiten. Sinds 2005 is het aantal cosmetische behandelingen met Botox en fillers in Nederland gestegen van 25.000 naar ca 600.000 per jaar in 2021. Lange tijd zijn cosmetische behandelingen in de taboesfeer gebleven. Inmiddels hoort het er gewoon bij. Vele Nederlanders gaan af en toe naar een arts voor een prikje. Hoe weet je nu welke arts of kliniek goed is? Injectablesbooking.nl heeft dat voor heel Nederland in kaart gebracht. Vergelijk alle artsen en klinieken die cosmetische behandelingen uitvoeren op Injectablesbooking.nl.

Wat zijn cosmetisch artsen?

Een cosmetisch arts is een arts die zich heeft gespecialiseerd in cosmetische behandelingen. Cosmetische behandelingen zoals bijvoorbeeld injectables behandelingen. Injectables is de verzamelnaam van Botox en fillers. Botox is een merknaam botulinetoxine. Een cosmetisch arts is lid van beroepsvereniging NVCG. Deze vereniging waarborgt de kwaliteit van aangesloten artsen en klinieken.

Wat zijn injectables behandelingen?

Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine en filler behandelingen. Met een Botox behandeling kunnen ‘mimische rimpels’ tijdelijk worden voorkomen. Bijvoorbeeld de fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes kunnen met botulinetoxine worden verwijderd. Een behandeling met botulinetoxine is gemiddeld 3-4 maanden effectief. Botulinetoxine behandelingen worden al bijna 40 jaar toegepast in de medische wereld. Met fillers kan de huid worden opgevuld. Dit kan als de huid wat dunner wordt of als er rimpels ontstaan. Ook kan de gezichtscontour ermee worden verbeterd. Bijvoorbeeld door lippen op te vullen of met een behandeling in de traangoten (wallen onder de ogen). Een filler behandeling is 6-18 maanden effectief. Daarna is de filler volledig door het lichaam opgenomen.

Waarom Botox en filler behandelingen vergelijken?

Cosmetische behandelingen luisteren erg nauw. Het zijn vaak behandelingen in het aangezicht. Het is daarom wenselijk om te kiezen voor een ervaren en vaardige cosmetisch arts. Ook de prijs van injectables behandelingen ligt fors uit elkaar in Nederland. Vaak heeft dat te maken met de locatie en de ervaring van de desbetreffende cosmetisch arts. Het is niet raadzaam om alleen op prijs te vergelijken, maar je kunt het wel laten meewegen in je keuze voor een cosmetische kliniek.

Zoek, vergelijk en boek een injectables behandeling bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.