Scroll Top

Uitvaartverzekeringen vergelijken, hoe ga je te werk?

flowers-4839339_1920

Wanneer je een uitvaartverzekering wilt afsluiten, komt er veel op je af. Je moet veel keuzes gaan maken. Uitvaartverzekeringen vergelijken kan een prima oplossing zijn. Hier zijn honderden websites voor. Maar hoe weet je nu waar je eigenlijk allemaal op moet letten? En wat zijn de verschillen tussen alle begrippen die je tegenkomt? Je leest er meer over in dit artikel.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Vóór het afsluiten van een uitvaartverzekering is het altijd verstandig om een kijkje te nemen op de verschillende websites die hiervoor zijn bedoeld. Bekijk dan vooral de betrouwbare en meest gekozen verzekeringen. Na jouw keuze kun je direct terecht bij de desbetreffende verzekeraar.

Soorten uitvaartverzekeringen vergelijken

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering is het eerste wat je tegenkomt de soorten verzekeringen die er zijn. Er is dan sprake van een Kapitaal verzekering en een Natura verzekering.

Een Kapitaal uitvaartverzekering

Een Kapitaal uitvaartverzekering houdt in dat je verzekerd bent van een vast bedrag dat zal worden uitgekeerd wanneer je komt te overlijden. Met dit bedrag kunnen de nabestaanden de uitvaart financieren en naar wens invullen.

Een Natura uitvaartverzekering

Bij een Natura uitvaartverzekering wordt er geen bedrag verzekerd, maar is er sprake van een pakket van producten en diensten. Deze pakketten kunnen verschillen. Er kan worden gekozen voor een simpele uitvaart of voor een uitgebreide uitvaart met een eventuele herdenkingsbijeenkomst.

Maar voor hoeveel geld moet ik me laten verzekeren als ik een uitvaartverzekering afsluit?

Hoeveel je moet verzekeren voor jouw uitvaart is afhankelijk van de wensen die je hebt. Het is daarom ook een goed idee om voor het afsluiten van een uitvaartverzekering alvast jouw wensen op een rijtje te zetten. De kosten van een begrafenis liggen meestal rond de 8.000 euro. Op het moment dat de uitvaartverzekering daadwerkelijk wordt afgesloten moet je letten op het bedrag dat je wilt laten verzekeren. Let op! Er is een grote kans dat de kosten voor een uitvaart met de jaren toe zullen nemen. Zorg ervoor dat je dus ruim verzekerd bent.

Verschillen in looptijd en premie

Wanneer de uitvaartwensen in kaart zijn gebracht en de diverse aanbieders zijn vergeleken, is het belangrijk om te kijken naar de looptijd. Er is de keuze om een levenslange premie te betalen. Hierdoor is de premie per maand lager dan wanneer je pas een uitvaartverzekering afsluit als je 80 jaar oud bent. Hierbij is het belangrijk om te letten op de polisvoorwaarden van de verzekering en of het verzekerde bedrag wordt geïndexeerd.
Wellicht gaat je eerste gedachte uit naar de goedkoopste verzekering. Dit is niet altijd een verstandige keuze. Deze verzekering dekt misschien niet al jouw uitvaartwensen. Zorg ervoor dat je hier attent op bent!