Scroll Top

Een goede autoverzekering hoeft niet altijd duur te zijn

Het is een misverstand dat een goede autoverzekering ook een hoge premie met zich meebrengt. Een goede autoverzekering is lang niet altijd duur, mits u de tijd maar neemt om een degelijke vergelijking uit te voeren. Op die manier zorgt u ervoor dat u een scherpe prijs betaalt, zonder dat dit ten koste gaat van de dekking. Op deze pagina kunt u diverse autoverzekeringen vergelijken.

Allriskdekkingen met elkaar vergeleken

MoneyView heeft een onderzoek uitgevoerd, waarbij er is gekeken naar een groot aantal allriskdekkingen zoals u die af kunt sluiten om uw auto te verzekeren. Zij zijn daarbij tot het inzicht gekomen dat een goede autoverzekering niet altijd duur hoeft te zijn. In plaats daarvan heeft men grote verschillen gevonden in de 51 verzekeringen die men naast elkaar heeft gezet. Het blijkt dat er op basis van de prijs en kwaliteit een hoop te kiezen valt.

Online verzekeraars erg goedkoop

Met name de online verzekeraars slagen erin om een goede autoverzekering aan te bieden tegen een scherpe premie. Voorbeelden als PolisVoorMij, United Insurance, Univé en Verzekeruzelf.nl slagen erin om de premies laag te houden, terwijl men aan de andere kant een uitstekende dekking aan weet te bieden. Wat dat betreft bestaan er verschillende mogelijkheden om op de kosten te besparen. Wat betreft de kwaliteit zijn het vooral Avero Achmea en Centraal Beheer Achmea, die samen met Onna-Onna en Unigarant goede aanbiedingen doen. Dat zijn de verzekeraars waar u tegen een scherpe premie in ieder geval zeker bent van een uitstekende dekking.

Groot verschil in premie

De verschillen in premie bleken groter te zijn dan men voorheen verwacht had. Het verschil in premie bedroeg maximaal 120%, waardoor het mogelijk is om enorme bedragen te besparen. Op basis van een gemiddeld klantprofiel was het mogelijk om een allrisk autoverzekering af te sluiten voor €314 per jaar, terwijl de gemiddelde prijs onder alle verzekeraars €458 bedroeg, 32% meer. Daarnaast is het zelfs goed mogelijk om zowel een kwalitatief uitstekende verzekering af te sluiten, zonder daar veel voor te betalen. Met name United Insurance en Onna-Onna bieden een uitstekende dekking, terwijl daar aan de andere kant een zeer scherpe premie tegenover staat.