Scroll Top

Autoverzekeringen vergelijken

autoverzekeringen vergelijken

Het aantal auto’s in Nederland rijst de pan uit. Mensen staan in een gemiddelde werkweek urenlang in de file. Puur doordat het aantal auto’s in Nederland continue stijgt en stijgt. Door deze stijging raken de snelwegen overbevolkt en ontstaan er ellenlange files.

Deze files ontstaan in veel gevallen ook door ongelukken. Ongelukken ontstaan doordat men in het verkeer afhankelijk is van andere weggebruikers. Een ongeluk ontstaat al als één weggebruiker niet voldoende oplet en iets te laat remt. Hier kunnen echter meerdere mensen en auto’s de dupe van zijn.

Mede door het hoge aantal ongelukken is het aan te raden om een aanvullende auto verzekering te nemen. Elke auto moet in Nederland een basis verzekering hebben. Dit is de zogeheten WA dekking. Je hebt echter de keus uit meerdere verschillende autoverzekeringen:

  • WA dekking; is de meest beperkte dekking. Deze verzekering dekt alleen de schade die je met je auto veroorzaakt.
  • WA + beperkt casco; dit is de WA dekking + schade aan je eigen auto ten gevolge van brand, diefstal, storm en ruitbreuk.
  • WA + volledig casco; dit is de WA + beperkt casco + alle schade aan je eigen.

Welke dekking jij gaat kiezen, is volledig afhankelijk van je eigen wensen. Hierbij is het wel aan te raden om rekening houden met je portemonnee, het aantal kilometers dat je rijdt, de oudheid van je auto en andere specifieke wensen.

Tarieven

Bij het bepalen van de juiste autoverzekering speelt de prijs natuurlijk een gigantisch grote rol. In Nederland zijn immens veel verzekeraars die een autoverzekering aanbieden. Deze verzekeraars mogen allemaal hun eigen prijsstelling hanteren. Dit heeft tot gevolg dat er behoorlijk wat verschil kan zitten tussen verzekeraar A en verzekeraar B. Het is daarom erg belangrijk om de autoverzekering te vergelijken. Hierbij kan je gebruik maken van handige tools op het internet. Je kan echter ook meerdere offertes opvragen bij verschillende verzekeraars waarbij jij het beste gevoel hebt.