Scroll Top

Inboedelverzekeringen vergelijken

Inboedelverzekeringen vergelijken

De inboedelverzekering is één van de zogeheten woonverzekeringen. Zoals de naam het al aangeeft, heeft een inboedelverzekering betrekking op de inboedel van je huis. Maar, wat is precies inboedel?

Inboedel zijn alle spullen en producten in je huis die je op kan tillen en kan verplaatsen. Hierbij kan je denken aan al het meubilair. In een huis zijn ook meerdere facetten die niet onder de inboedelverzekering vallen; bijvoorbeeld de muren.

Als er schade in jouw huis ontstaat, kan je een beroep doen op je inboedelverzekering. De verzekerde waarde van je spullen krijgt je terug, zodat je nieuwe producten kan kopen. Dit geldt ook bij een inbraak in je huis.

Het is daarbij wel belangrijk om te vermelden dat de inboedelverzekering alleen de schade uitkeert als deze schade veroorzaakt is door één in de voorwaarden beschreven oorzaak. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, krijg je ook geen geld vanuit je verzekeraar. Het is daarom erg belangrijk om je goed te verdiepen in de polissen. Zorg er altijd voor dat je de inboedelverzekeringen goed met elkaar vergelijkt.

Tarieven

In Nederland zijn er een oneindig aantal verzekeraars die een inboedelverzekering aanbieden. Deze verzekeraars hebben allemaal hun eigen polissen met een daarbij behorend prijskaartje. De ervaring leert dat dit prijskaartje fors kan verschillen ten opzichte van andere verzekeraars. Om de kosten voor jezelf zo laag mogelijk te houden, is het absoluut aan te raden om de inboedelverzekering met elkaar te vergelijken. Je kan een inboedelverzekering op de volgende punten beoordelen/vergelijken:

  • De tarieven; hoeveel betaal je per maand?
  • Welke dekking kies je; uitgebreid, extra uitgebreid of meest uitgebreid (allrisk)?
  • Wat staat er allemaal in de polis?
  • Heeft de inboedelverzekering ook betrekking op spullen die buitenshuis staan?

Als je op basis van bovenstaande punten een vergelijk maakt, kan je uiteindelijk de meeste geschikte inboedelverzekering vinden. Vaak wordt een inboedelverzekering met een opstalverzekering gecombineerd; betrek die verzekering derhalve ook in je zoektocht!